Bli medlem
Tilbake til blogg

Slik beskytter du hundens poter mot kulde og veisalt. 🐾

Nov 09, 2023

Slik beskytter du valpens poter mot kulde og veisalt.

🐾❄️ Enten det er slaps, snø eller salt på veiene, er vi ute med hundene våre. Men det er viktig å beskytte og pleie hundens poter i denne perioden.

Her er noen enkle tips for potepleie om vinteren:

🦴 Stuss pote pelsen: Klipp forsiktig lang pels mellom tærne med en hundesaks. Dette reduserer dannelse av snøklumper om vinteren.

🛡️ Beskyttelse: Bruk en potesalve som inneholder lanolinolje ( ikke bruk vannbasert ) for å beskytte tredeputene og det sensitive området mellom tærne mot veisalt og forhindre sprekker i huden. Potesokker kan også anbefales.

🕵️‍♂️ På tur: Inspeksjon er nøkkelen. Sjekk potene regelmessig, spesielt etter lengre turer, for å unngå irritasjon fra sammenklistret snø som kan føre til sår eller andre skader. Fjern snøen forsiktig. Om du kan unngå salte veier, gjør det.

🚿 Etter lufteturen: Rengjør potene grundig for å hindre at veisalt finner veien til hundens mage. Bruk en fuktig klut eller et lunkent bad etter enhver luftetur.

🩹 Småskader: Behandle mindre skader, som sprekker i tredeputene, med sårsalve. Dette vil hjelpe hunden med å fremskynde sårhelingsprosessen.

Husk å nyte tiden med valpen din og ta godt vare på den! 🐾💖