Bli medlem
Tilbake til blogg

Slik tar du vare på hunden din i Julehøytiden og på Nyttårsaften! 💫

Dec 07, 2023

I denne gledens juletid retter vi oppmerksomheten mot våre firbeinte venner og deres trivsel. Det er viktig å sørge for at julen blir like trygg og hyggelig for dem som for oss. Her er noen tip for å gjøre både jul og nyttår sikker for din hund.

Vær Bevisst på giftige matvarer: 
I løpet av julen fylles hjemmet vårt med fristelser, men ikke all mat som er trygg for oss, er like trygg for våre kjære hunder. Noen matvarer kan ikke bare være skadelige, men i verste fall også dødelige. Sjokolade, druer, rosiner, løk, nøtter, tyggegummi og visse medisiner bør unngås, da de kan føre til uønskede helseproblemer for hunden din.

Pass også på at hunden din ikke drikker vannet fra juletrefoten. Mange hunder kan bli dårlige i magen av dette, og det er derfor viktig å holde vannet utilgjengelig for dem.

Trygg nyttårsaften for alle: 
Nyttårsaften kan være utfordrende for mange hunder, spesielt med tanke på fyrverkeriets høye lyder. Her er noen tips for å gjøre overgangen til det nye året så rolig og trygg som mulig:

Aktivitet før Nyttårsaften: 
Gå på lange turer i dagene før nyttårsaften for å utløse energi.

Ro i Fyrverkeri-Øyeblikk:  
Vær rolig og støttende hvis hunden blir redd for fyrverkeriet. Belønn rolig oppførsel og unngå å klappe den når den er skremt.

Unngå Alenetid: 
Unngå å forlate hunden alene på nyttårsaften, spesielt hvis den er redd for fyrverkeri. Forsikre deg også om at den ikke kan stikke av hvis den blir skremt.

Skap Ro i Hjemmet: 
Demp lyset og lydene fra fyrverkeriet ved å trekke for gardinene og spille rolig musikk. Aktiver hunden med lek eller triks for å holde den opptatt.

Sikre Hunden: 
Luft hunden i bånd for å forhindre at den stikker av, spesielt midt på dagen når fyrverkeri kan testes.

Naturlige avledningsmanøvrer: 
Gi hunden mat tidligere enn vanlig på nyttårsaften og ta den med på en ekstra lang tur tidligere på dagen. Dette, sammen med en mett mage, kan bidra til å holde den rolig.

Pass på rester etter fyrverkeri: 
Etter nyttårsaften, vær oppmerksom på eventuelle brukte fyrverkerihylser og stjerneskudd som kan utgjøre en fare for hunden din. Sørg for at de ikke spiser eller skader seg på disse gjenstandene.

Ved å ta disse forholdsreglene sikrer vi at våre hunder ikke bare kan glede seg over julens gleder, men også møte det nye året med ro og trygghet.

Vi ønsker dere alle en fantastisk høytid sammen med deres kjære pelskledde familiemedlemmer!

 

God Jul og riktig godt nyttår alle sammen!

 

Hjertelig hilsen fra alle oss i Norsk Hundehvisker og Valpeguiden.